CHAT


Alkoholchat

Om: «Mange mennesker har en hverdag som styres og påvirkes av et alkoholmisbruk i familien. Hvor mange dette dreier seg om, er vanskelig å tallfeste, men det dreier seg om store tall, og alle har bruk for hjelp og støtte til å takle dette og komme videre i livet. (…) De som svarer på henvendelsene er både mennesker som selv har opplevd alkoholproblemene tett inn på livet, enten som tidligere misbruker eller som pårørende, samt fagpersoner som kjenner problematikken og ønsker å være med og gjøre en forskjell.»

Åpningstider: mandag (20.00 – 22.00), torsdag (20.00 – 22.00)

Link: http://alkoholchat.no


BARsnakk

Om: «Dette er et praterom for deg som har en mor eller far, eller andre du bryr deg om, med rusproblemer. (…) På BARsnakk er du 100% ANONYM, så du trenger ikke ha dårlig samvittighet eller tenke at du gjør noe galt når du snakker her. (…) Når du logger på chatten blir du koblet opp mot en av våre chat-verter som er der kun for deg. Dere snakker i et privatchatrom og du kan se bilde på den frivillige du snakker med i vinduet som åpner seg – men de kan ikke se hvem du er.»

Åpningstider: mandag – tirsdag (17.00 – 20.00)

Link: http://www.barsnakk.no/


Kildehuset

Om: «Vi tilbyr psykologisk rådgivning via vår chat-tjeneste. Du kan få svar på spørsmål om psykisk helse ved å chatte (nettprate) med en fagperson. Du spør helt anonymt, og får svar av en person som daglig jobber med å fremme psykiske helse og som har taushetsplikt.»

Åpningstider: «Du kan motta SMS med beskjed om når chatten er betjent. Send kodeord MB chat til 2065 for å melde deg på.»

Link: https://chat.kildehuset.no/


Kors på halsen

Om: «Kors på halsen tilhører Røde Kors, og er et sted alle under 18 år kan ringe, maile eller chatte og ta opp det som er viktig for deg. Hos oss får du snakke med en voksen du kan stole på, som ikke kan se hvem du er. Du kan fortelle om alt, både de gode tingene og det du synes er vondt og vanskelig. For livet blir faktisk litt lettere når du har noen å snakke med!»

Åpningstider: mandag – fredag (17.00 – 20.00)

Link: https://www.korspahalsen.no/


RUStelefonens chattetjeneste

Om: «Vi er en landsdekkende opplysningstjeneste om rus og hjelpetiltak. Erfarne veiledere svarer på spørsmål relatert til alkohol- og narkotikaproblematikk. Både rusbrukere selv, pårørende og profesjonelle er velkomne til å ta kontakt, og vi garanterer full anonymitet.»

Åpningstider: mandag – fredag (14.00 – 17.00)

Link: http://www.rustelefonen.no/ (trykk på ruten øverst til høyre på siden)


SOS-chat

Om: «SOS-chat er en av Kirkens SOS sine krisetjenester over internett. Her kan du skrive med en av våre frivillige medarbeidere og få svar med en gang. Tjenesten er helt anonym, og du kan skrive om alt du har på hjertet.»

Åpningstider: mandag – søndag (18.30 – 22.30)

Link: https://www.soschat.no/


Ungdomshjelpen

Om: «På Ungdomshjelpen kan du snakke med unge mennesker som er her for å støtte deg når du har det vanskelig eller lurer på noe. Ungdomshjelpen het tidligere Ungdomsvakta, men selv om navnet er nytt er tjenesten fortsatt den samme. Ungdomshjelpen er et lavterskeltilbud i form av en samtaletjeneste hvor ungdomshjelpere chatter med andre ungdommer.»

Åpningstider: tirsdag (20.00 – 22.00), torsdag (20.00 – 22.00), søndag (20.00 – 22.00)

Link: http://unghjelp.no/


Youchat

Om: «Youchat et samtaletilbud via chat som drives av ansatte og frivillige ved Helseutvalget. (…) Alle youchatterne er unge skeive, lesbiske, bifile, homofile og transpersoner som selv har erfaring med å forelske seg i noen av samme kjønn, komme ut og det å være annerledes. (…) Du kan snakke med oss om nøyaktig hva hva du vil. Du er helt anonym. Det betyr at vi ikke ser navnet ditt, hvor du bor eller IP-adressen din. Vi vet ingenting om deg som du ikke ønsker å dele selv, og vi har taushetsplikt. For at du skal være trygg på hvem du snakker med får du se bildet og navnet til din youchatter.»

Åpningstider: mandag (17.30 – 20.30), torsdag (17.30 – 20.30)

Link: http://www.youchat.no/